:
De wereld schreeuwt om verandering. Wij zijn pragmatische idealisten: wij veranderen de wereld niet door hard te roepen, maar door te doen. Wij bewijzen dat het mogelijk is om de gezondheid van mens, dier en wereld voorop te stellen én winst te maken. Dat doen we al vanaf de jaren 70.
Waar het in de jaren 70 allemaal begonnen is als biodynamische geitenboerderij, mogen we ons ondertussen toonaangevende leverancier van biodynamische en biologische eieren noemen. De wereld veranderde, maar wij bleven dicht bij onszelf. Met producten die enkel voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en certificeringen.
Wim Vredevoogd koopt de boerderij genaamd “De Grote Kamp” in Drempt en legt daarmee de basis voor een biodynamische boerderij, Wim begint hier met het houden van biodynamische melkgeiten.
Het jaar waarin Wim trouwt met Bep Jansen. Naast de geiten begint het stel met het houden van 50 kippen. De eieren worden in de regio verkocht. Al snel groeit de vraag naar eieren en 50 kippen worden al snel 300 kippen.
De vraag naar eieren blijft maar groeien en groeien. Het lijkt dan ook een logisch besluit om volledig te stoppen met de geiten en de schuur om te bouwen tot kippenstal. Er komt een flink stuk grond beschikbaar, waardoor er volop ruimte is om de kippen rond te laten scharrelen en eigen graan voor het kippenvoer te verbouwen.
De vraag naar eieren groeit nog altijd gestaag en Wim en Bep zoeken de samenwerking op met collega biodynamische kippenboeren, die dezelfde visie hebben als Wim en Bep. Vanaf dit moment worden er op verschillende locaties door het hele land biodynamische eieren geproduceerd: 100% circulair en klimaatneutraal. Hier ontstaat het merk GroenGilde.
Het assortiment wordt uitgebreid. Naast de biodynamische eieren worden er vanaf nu ook biologische eieren geproduceerd om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen.
Vanuit het buitenland komt er steeds meer vraag naar biodynamische eieren. Om alles in goede banen te leiden gaan Wim en Bep de samenwerking aan met de familie Verbeek uit Uden. De familie Verbeek runt daar al generaties lang een pakstation en weet dus als geen ander hoe ze de eieren duurzaam kunnen verwerken en distribueren.
De Grote Kamp B.V. wordt opgericht en het bedrijf verhuist naar Uden, waar het pakstation gevestigd is. De familie Verbeek voert de dagelijkse werkzaamheden uit onder toeziend oog van Wim en Bep.
De familie Verbeek besluit een aantal activiteiten van het familiebedrijf te verkopen en de focus volledig te leggen op De Grote Kamp. Zo worden alleen nog maar 100% biodynamische en biologische eieren en aanverwante producten geproduceerd en verwerkt.
De naam Grote Kamp verandert in GroenGilde. Samen met pluimveehouders verzorgt De Grote Kamp het GroenGilde ei op het bord van de consument. Één naam en één doel, vanaf dat moment nog duidelijker verenigd onder één naam.
Bij GroenGilde veranderen we de wereld niet door hard te roepen, maar door te doen. Precies zoals Wim en Bep dit deden toen zij startten. Zij deden het op hun eigen vooruitstrevende manier en wij trekken dit gedachtegoed weer door naar onze eigen vooruitstrevende manier. Met de gezondheid van mens, dier en wereld áltijd voorop.