Wat in de jaren 70 begonnen is als een biodynamische geitenboerderij, is ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van biodynamische en biologische eieren en producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en certificeringen.
Wim Vredevoogd koopt de boerderij genaamd “De Grote Kamp” in Drempt en legt daarmee de basis voor een biodynamische boerderij, Wim begint hier met het houden van biodynamische melkgeiten.
Wim Vredevoogd trouwt met Bep Jansen, Bep wil ook graag voor inkomen zorgen en begint met het houden van 50 kippen waarvan ze de eieren in de regio verkoopt. Als snel groeit de vraag naar de eieren waardoor uitgebreid word naar 300 kippen.
De vraag naar de eieren blijft groeien, hierop word besloten om te stoppen met de geiten en de schuur om te bouwen tot kippenstal. De grond die hierdoor vrijkomt word gebruikt om de kippen te laten scharrelen en om graan te verbouwen voor de kippen.
Vanwege de stijgende vraag word er een samenwerking met collega biodynamische bedrijven gestart, zodat op meer locaties verspreid door Nederland de kippen gehouden worden. Zo ontstaat ook het merk “Groengilde” wat tegenwoordig nog steeds in de natuurvoedingswinkels te vinden is. Ook word er geïnvesteerd in een automatische inpakmachine.
Er worden naast de biodynamische eieren ook biologische eieren toegevoegd aan het assortiment, dit om tijdens tekorten klanten toch te kunnen voorzien van eieren.
De vraag naar biodynamische eieren blijft groeien, de familie Slingenbergh gaat ook biodynamische kippen houden op hun boerderij “Het Willink”, een jaar later sluit ook de familie Kanninga van “Boerveenshof” zich aan.
Ook vanuit het buitenland komt er vraag naar onze biodynamische eieren. Om alles in goede banen te leiden gaan Wim en Bep de samenwerking aan met de familie Verbeek uit Uden. De familie Verbeek runt daar al generaties lang een pakstation en hier worden nu ook de logistieke werkzaamheden aan toegevoegd van de Grote Kamp.
De Grote Kamp B.V. word opgericht, het bedrijf verhuisd hiermee naar Uden, de familie Verbeek voert de werkzaamheden uit onder toeziend oog van Wim en Bep.
De vraag naar biodynamische eieren blijft groeien, de familie Rombouts schakelt van biologisch bedrijf door naar biodynamisch bedrijf.
De familie de Bruin schakelt om naar biodynamisch bedrijf.
De familie Sybenga schakelt om naar biodynamisch bedrijf. Dit bedrijf is tevens winnaar van de mooiste uitloop van Nederland verkiezing.
De Familie Verbeek besluit de overige activiteiten van het familiebedrijf te verkopen, en vanaf dat moment enkel nog verder te gaan met De Grote Kamp. Op deze manier kan de focus volledig komen te liggen op 100% biodynamische en biologische eieren een aanverwante producten.
De Grote Kamp is er samen met haar klanten in geslaagd een goede oplossing te vinden voor het wereldweide broederhaantjes probleem, er kan met trots gezegd worden dat vanaf nu ieder broederhaantje een volwaardig leven krijgt bij de Grote Kamp en dat het vlees in samenwerking met de natuurvoedingswinkels als 100% biologisch vlees verkocht word. Op deze manier is wederom de kringloop nog verder gesloten.