Demeter

Het Verhaal van “Broeder Haan”

Alle broederhanen een volwaardig leven

Na jarenlang pionieren zijn we er eindelijk in geslaagd een oplossing te vinden voor het probleem rondom de broederhanen. 

Een deel van de hanen loopt altijd al tussen onze hennen voor sociale rust in het koppel en voor bescherming van de hennen tegen o.a. roofvogels in de uitloop.

Samen met onze klanten zijn we tot de conclusie gekomen dat ook de overige broederhanen een onderdeel zijn van het geheel, en dat bij het eten van eieren ook de zorg voor de broederhanen hoort. We zijn er dan ook enorm trots op dat we kunnen zeggen dat bij ons alle broederhanen een volwaardig leven krijgen en dat ze net als onze hennen op onze biologische boerderijen op mogen groeien, met een ruim aangeplante uitloop, 100% biologisch voer en alle ruimte om lekker rond te scharrelen. 

Op deze manier vergroten wij onze kringloop

Het vlees van deze hanen wordt uiteindelijk door verschillende partijen waar we mee samenwerken verwerkt tot mooie producten zoals; haanburgers, grilworst, rookworst of gehakt wat door de natuurvoedingswinkels die ook onze eieren verkopen, verkocht wordt. Op deze manier hebben we de kringloop weer een stukje verder weten te sluiten en kunnen we met trots zeggen dat we als een van de eerste in Nederland een volwaardige oplossing gevonden hebben voor dit probleem.  

De Grote Kamp

Wil jij op de hoogte bl-ei-ven van ons laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Facebook Instagram